Guide: Cykelhandsker til dame – Find de bedste til mtb og racer

Guide: Cykelhandsker til dame – Find de bedste til mtb og racer
3 votes, 4.00 avg. rating (79% score)

Billede af 2 cyklende damer i ført cykelhandsker Leder du efter cykelhandsker til dame? Denne artikel samler cykelhandsker til kvinder – både til racercykel og mountainbike.

Cykelhandsker er tekniske handsker. Modsat almindelige handsker er de ikke kun lavet til, at du kan holde varmen, men for at forbedre din komfort, undgå du får ømme hænder eller sovende fingre, at du har et bedre greb om styret.

Det er forskelligt, hvad cykelhandsker skal kunne afhængig af, om de er til racercykel eller mountainbike. Her skelnes der så også mellem kort og lange handsker samt de sæsonbestemte cykelhandsker – jo, mulighederne er faktisk mange, hvis man er kvinde og leder efter et par gode cykelhandsker.

Ser vi på cykelhandskers funktion, materiale og design er der ikke den store forskel på handsker til mænd og kvinder. Det sagt er cykelhandsker til damer selvfølgelig designet til kvindens hånd og til at til at understøtte dig på bedst mulig måde, når du cykler.

Landevej: Cykelhandsker til dame

Komfort og beskyttelse er nøgleordene, når vi snakker cykelhandsker til landevejscykling. Handsken til landevejscykling har korte fingre.

Den bør have en god polstring af et slidstærkt materiale – gerne skind eller kunstlæder og håndfladen skal være udstyret med gel-puder, som skal absorbere stød fra cykelstyret. God polstring og gel-puder er guld værd, når du cykler langt og bruger mange timer i sadlen.

Der blev ikke fundet varer for det valgte søgeord.

Se flere cykelhandsker til dame til landevejscykling

Handskens overflade bør have et og åndbart stof over håndryggen, samt en velcrolukning, så du kan stramme handsken.

Derudover er det smart, hvis den har andre funktioner som den lille snip mellem fingrene, som gør det let at trække handsken af og slip-in manchet der gør det nemt at tage handsken på igen. Det ses bl.a. hos mange af cykelhandskerne fra det danske mærke GripGrab.

Når det kommer til det visuelle, så er dame cykelhandsker mere farverige end de kedelige herrehandsker, så der er mulighed for at skeje ud.

Vil du gerne være synlig i trafikken, kan du vælge den gule flouriserende Hi-Vis-model, som øger synligheden – både de korte og lange handsker.

Cykelhandsker kan nemt vaskes i maskinvask ved 30 grader, hvor man benytter sig af sportsvaskemiddel lavet specialt til cykel- og sportstøj.

Hvor kan du finde cykelhandsker til dame?

Cykelpartner Cykelhandsker fra GripGrab, AGU, Assos, Giro m.fl.
Wiggle Over 200forskellige cykelhandsker til dame
Logo fri bike shop Cykelhandsker fra Innergy og GripGrab

Mtb: Cykelhandsker til dame

Langt de fleste kvinder vælger mtb handsker med lange fingre, når de kører i skoven. Handskerne spiller en vigtig rolle, når det kommer til komfort og sikkerhed. Mountainbike kræver et godt greb og kontrol over styret.

Her bør du gå efter handsker, som har en god polstring og som også forbedrer grebet om bremserne. Gripgrab har bl.a. fokus på det i deres mtb handsker.

Billede af mtb-handske

Mtb-handsker fra GripGrab er bl.a. udstyret med gode gelpuder på håndfladen og silikonelag på fingerspidserne, så du har godt greb om bremser og gearskifter.

Komforten ligger selvfølgelig også i handskens evne til at absorbere stød og rystelser fra styret, som forekommer langt hyppigere på mountainbike end racercykel. Så husk, at vælge et par handsker med gode gel-puder – især nederst håndfladerne.

Når det kommer til sikkerhed, skal handskerne også kunne beskytte dine hænder mod svirpende grene og hvis du skulle være uheldig at vælte. Det er især ee af grundene til at både kvinder og mænd kører med de lange handsker i skoven.

Læs artiklen ‘Mtb handsker til dame – sommer, efterår og vinter’

Find størrelsen på cykelhandsker

Find den rigtige handskestørrelse

Sørg for at finde den rigtige størrelse. Handsker der er for løse eller for stramme, kan skabe alt fra irritation, gener og vabler, sovende fingre og oftest et mindre sikkert greb om styret.

Langt de fleste cykelhandsker fås i størrelserne fra X-small til XL. På illustrationen til højre angiver rød håndens længde i mens grøn er håndens omkreds – begge i centimeter.

Str. XS/7 S/8 M/9 L/10 XL/11
Omk. 15,2 17,8 20,3 22,9 25,9
Lngde. 16,0 17,0 18,3 19,3 20,3