Nogle af de bedste cykeldæk til racercykel

Nogle af de bedste cykeldæk til racercykel
31 votes, 3.84 avg. rating (77% score)

gp4000-s-2Denne artikel fortæller lidt om hvad, du skal være opmærksom på, når du skal købe dæk til din cykel. Artiklen sætter fokus på cykeldæk til åbne ringe – dvs. dæk til slange.

Nogle af de vigtigste parametre for et racerdæk er pris, holdbarhed, vejgreb, vægt og ja, så kommer vi heller ikke udenom, at de skal se fede ud og matche din cykel. Men spørger enhver cykelentusiast, er det vigtigste selvfølgelig, at dækket ikke punkterer let. De af os, som har oplevet det, ved det er det værste der kan ske – både under træning og konkurrence. Så derfor: Vælg et dæk med punktérbeskyttelse.

Schwalbe One Cykeldæk racercykelSchwalbe One V-guard foldedækket
Hurtigt, let, slidstærkt og sikret mod punkteringer.
– Måske et  det bedste racerdæk på markedet

 Se hvad dækket koster hos Cykelpartner

Hvad skal du gå efter i valget af cykeldæk?

Cykeldæk er noget af det vigtigste på din cykel. Får du et par gode, solide og aerodynamiske cykeldæk med et godt vejgreb, som er pumpet ordentligt op kan du optimere din fart og kørsel betragteligt. De mest kendte mærker til cykeldæk er blandt andet Schwalbe, Continental, og Vittoria.

Anbefaling: Nogle af de bedste cykeldæk til racercyklen

Michelin Dynamic Sport - Foldedæk - 700x23c (23-622)
Pris: 139,00
Michelin Dynamic Sport - Foldedæk - 700x25c (25-622)
Pris: 149,00
Schwalbe Energizer Plus Tråddæk - 26x1,75 (47-559)
Pris: 169,00
Schwalbe G-One Allround Performance Line LiteSkin - Foldedæk - 700x38c (38-622)
Pris: 199,00
Foldedæk 700x23c Continental Grand Prix
Pris: 219,00
Schwalbe Marathon GT 365 DualGuard Tråddæk - 26x2,00 (50-559)
Pris: 219,00
Continental Grand Prix - Foldedæk - 700x25C
Pris: 219,00

Hvor kan du finde flere cykeldæk på nettet?

Cykelpartner Se mere end 80 cykeldæk til racercykel – hurtig levering
Wiggle Mere end 100 dæk fra alle de store producenter – priser fra 150
Cykelexperten Dæk fra Continental og Hutchinson. Spar ved køb af dæk og slange

Dækindlæg og punkterfri cykeldæk

Når du skal vælge et cykeldæk, skal du tænke på at finde et, som passer til de danske vejrforhold. Det regner meget i Danmark, og på regnvåde veje er risikoen for at punktere høj. Du kan selvfølgelig vælge også at køre med dækindlæg for at mindske risikoen. Mange vælger at køre med dækindlæg i efteråret helt frem til starten af sæsonen. Se gode dækindlæg til rimelige penge.

Et godt bud på et dæk med godt racerdæk med punktérbeskyttelse, du kan køre med hele året, er Continentals Grand prix 4-season folrdæk:

Punktérfri dæk er populære og mange dækproducenter har også gode erfaringer med at holde punkteringerne for døren. Men vær altid opmærksom på, at intet dæk er 100 procent punkterfri. Det som giver det punkterfridæk sin egenskab er materialet og det særlige indlæg i dækket, som er af enten nylon eller kevlar, og dette lag beskytter mod de små spidse sten og glasskår, som oftest er årsagen til at cykeldækket punkterer.

Sådan skifter du dæk på din racercykel?

Her er en video, der illustrerer hvordan du hurtigt skifter et foldedæk på din racercykel. Videoen viser dig, de remedier. Husk at være opmærksom på, om der er opgivet en rotationsretning på dækket.