Cykel pedaler – Når du skal vælge de bedste til racercykel

Cykel pedaler – Når du skal vælge de bedste til racercykel
14 votes, 4.00 avg. rating (80% score)

Cykelpedaler racercykelHvilke cykel pedaler skal du vælge? Denne korte artikel giver dig lige et par hurtige tips, når du skal vælge cykel pedaler til racercykel.

I artiklen kigger vi på:

Hos de fleste cykelbutikker kan du finde cykelpedaler til racercykel indenfor mærkerne: Look, Shimano, Exustar samt de mere eksklusive SpeedPlay pedaler, som bruges af flere professionelle ryttere. Men cykelpedaler kan du sagtens købe på nettet. De er nemme at montere, men husk at de selvfølgelig kræver klamper og cykelsko. Læs mere om cykelsko i artiklen her.

Cykelsko, klamper og pedaler

Cykelsko, klamper og pedaler er tre faktorer, som er med til at udgøre den bedste kræftoverførsel for dig. Det betyder, at når de tre ting spiller sammen, så har du de bedste vilkår for føre kraft ned i pedalerne pedaler og køre stærkt.

Shimanos 105 og Ultegra pedaler er gode pedaler til racercyklen. Herover er det 105 ´eren som er kendetegnet ved lav vægt og en bred trædeflade, der maksimerer kraftoverførslen og giver stabilitet. Se også hvad Shimano Ultegra pedaler koster

Pedaler til racercykel (og mountainbike) er såkaldte Klikpedaler. Klikpedaler fastholder din cykelsko i en lille låsemekanisme i pedalen, så din fod hænger fast i pedalen, når du trækker pedalarmen op- og nedad. Det skaber et bedre tråd og en langt bedre kræftoverførsel, end hvis du kører uden. Når du skal købe pedaler, bør du være opmærksom på, hvordan, de spiller sammen med dine klamper og cykelsko.

Når du skal vælge cykel pedaler til racercykel

Tag et smut i din nærmeste cykelbutik. Find en butik, hvor de ved, hvad de snakker om. Fortæl om dine behov og spørg for at blive klogere. Du kan også rådføre dig med cykelvenner eller nogen fra cykelklubben. Når du ved, hvilke cykelpedaler du gerne vil have, kan det godt betale sig at se om, du kan finde dem på nettet. Der kan ofte være penge at spare.

  • Gå efter nogle gode cykelsko med en hård sål, det forbedrer din kraftoverførsel og trædefladen.
  • Køb SPD-pedaler, som er det mest brugte system og relativt billigt.
  • Køb nogle cykelpedaler, som er lette og robuste. Vær opmærksom på at få de rigtige klamper med til pedalerne.
  • Køb nogle pedaler, som er designet til både at give dig maksimal kraftoverførsel og stabilitet.

Inspiration: Cykel pedaler fra Shimano

Lær at køre med klik-pedaler først

Langt de fleste har prøvet at vælte på cykel fordi, deres cykelsko sad fast i pedalerne. Så ligger man der og roder rundt, og ser tåbelig ud med sin dyre racercykel og alt sit grej. Lær derfor at køre med klikpedaler før du begiver dig ud i verden. Det er vigtigt at sikre dig, at pedalerne er løse, så du hurtigt kan få dine klamper ud af pedalerne. Tag lige et par omgange på græsplænen, eller et andet sted, hvor du ikke slår dig, hvis du falder. Lær både at klikke i og ud af pedalerne. Det er en meget vigtigt for din sikkerhed på landevejen.