Copenhagen Bike Fit – Bliv fittet i København

Copenhagen Bike Fit – Bliv fittet i København
36 votes, 3.72 avg. rating (75% score)

Bikefitting hos Copenhagen Bike FitPå Østerbro i Købehavn ligger Copenhagen Bike Fit, som er et lille univers indenfor optimering, comfort og siddeposition på din cykel. Tilgangen til Bike Fit er Retül bikefit blandet med mange års erfaring fra den professionelle cykelverden.

Om Copenhagen Bike Fit

Copenhagen Bike Fit er til daglig drevet af Tore Winther Gjesten. Tore har gennem de seneste 20 år selv brugt mange timer i sadlen som cykelrytter, og har samtidig udfoldet sig professionelt i cykeluniverset som først mekaniker og siden bikefitter. Tore er fast landsholdsmekaniker på det danske cykellandshold, har været med til adskillige VM og OL samt en række internationale løb. I de forgangne 13 år har Tore været mekaniker og værkstedschef hos bl.a Pedalatleten, Ritter Cykler, Cycling Culture og Cycling Hellerup.

Om Retül bike fit – Kort fortalt

For en cykelrytters vedkommende er det alfa omega at sidde harmonisk og komfortabelt, og samtidig have landevejscyklens køreegenskaber på plads. At føle sig utilpas, have gener, irritationer eller smerter skal i princippet ikke accepteres, der er altid en løsning på problemet!

Hvad kan man så få ud af bikefitting? Det er vigtigt at understrege, at man ikke kan love større power output eller højere fart efter et bikefit. I stor udstrækning handler det om komfort, og kunne blive siddende i positionen under hele sin cykeltur eller sit løb. En positiv bieffekt kan være en større snitfart, da man måske ikke skal strække ryg eller ben, og derved stopper trådet.

Du skal forvente, at et bikefit tager 2-3 timer, og kan foretages på racercykel, tri-/enkeltstartscykel eller mountainbike.

Når du skal bikefittes hos Copenhagen Bike Fit

Et bikefit handler om komfort, effekt og aerodynamik. Det foregår ved, at der sættes sensorer på kroppen, som kan måle din position på cyklen under aktivitet. Et specielt 3D-kamera optager dine bevægelser, hvilket efterfølgende giver mulighed for at foretage en række justeringer på din cykel for at finde den mest optimale position. Det handler f.eks. om, hvor strakt dit ben er, når pedalen er i bund – skal sadlen sættes op eller ned for at udnytte benets kraft og fysik optimalt?

Fysisk test

Når du skal bikefittes hos Copenhagen Bike Fit

Et bikefit begynder med en kort fysik test, som afgør smidighed, stabilitet og styrke.

Sammenholdt med et kort snak om erfaring, ambitioner og sæsonens målsætninger, er et led i den samlede konklusion, der afgør hvilken position man skal gå efter under bikefittet, i forhold til aerodynamik og komfort. Der kigges på dine sko, indstillingen af klamperne og indlægssåler.

Video af din position og bevægelser

Efterfølgende kommer du op på cyklen, du varmer en smule op, og vi optager en lille videosekvens af din postion. Efterfølgende optager 3D-kameraet din position under aktivitet. Vi foretager ændringer på cyklen, under hele bikefittet, indtil vi har fundet den optimale opsætning i forhold til komfort, effekt, aerodynamik og konklusionen.

En afsluttende rapport på dit bikefit

Du går derfor hjem med en cykel, som er optimalt indstillet til dig, men du får også en bikefitrapport med hjem, som du kan bruge til at indstille andre cykler efter. Rapporten giver dig samtidig gode guidelines, hvis du eksempelvis overvejer at købe ny cykel.

Efter et bikefit, er der en tilvænningsperiode på ca fire uger, hvis der er foretaget moderate ændringer kan den være kortere. Da bikefittet er foretaget indenfor, kan det efterfølgende vise sig, at der skal foretage yderligere justeringer, da positionen kan vise sig at være anderledes udenfor. Det kan være man oplever lidt ubehag eller måske man mister en smule power på bakkerne, og sadlen måske skal tjekkes.

Noget for dig? Læs mere om hvordan du kan blive fittet hos Copenhagen Bike Fit