Bagskærm og stænkskærm til racercykel og mtb

Bagskærm til racercykelLeder du efter en bagskærm til din racer eller mtb, som er let af på- og afmontere og som holder din ryg tør? I denne artikel ser vi på nogle gode og lette stænk- og bagskærme.

Bagskærme – 2 slags

Mulighederne er mange, når det kommer til bagskærme til racer og mtb. Du kan få alt fra de store skærme i hård plast til de små lette stænkskærme, som kan monteres under din sadel eller på forgaflen.

De store plastic bagskærme er velegnet til mountainbike og generelt bygget som en bred skærm , der monteres på cyklens sadelpind. Den brede skærm giver dig og din cykel god beskyttelse mod skidt og snavs. Oftest fås de kraftigere skærme også som del af et skærmsæt. Se skærmsæt til mtb her.

En stænkskærm er en billig og super let lille skærm, som kan beskytte din bagdel mod mudder og vand. Skærmen er lavet af  bøjelig plastic og den er udformet, så den passer til næsten alle sadler.

Skærmen er “Clip on” og udviklet til at montere på cykelsadlens skinner med eller uden strips. Montering sker uden værktøj, hvor det bløde materiale bøjes og formes, så den passer. Det gør stænkskærmen anvendelig på langt de fleste cykelsadler.

Prismæssigt ligger bagskærmen  mellem 50 og 100 kroner, og så vejer den kun omkring 20 gram. Der findes en del producenter af stænkskærme på markedet og hvor bl.a. SKS laver skærme til racer og mtb. Du kan også stænkskærme til foran, som monteres på cyklens forgaffel. Disse er udpræget lavet til mtb.

 

10 bagskærme til racercykel og mtb

Der findes en masse bagskærme som enten kan monteres på de fleste cykler, eller som kun passer til specifikke mål. Her kan du se forskellige modeller til racercykel og mtb.