Skoovertræk til cykelsko – racercykel og mountainbike

Skoovertræk til cykelsko – racercykel og mountainbike
16 votes, 4.25 avg. rating (84% score)

skoovertraek-bannerEfteråret er kommet, og det betyder regn og koldere dage. Det er nu, du får brug for at finde det varme cykeltøj frem og her er skoovertræk til dine cykelsko én af de vigtigste dele i din cykeluniform. I denne artikel skal vi se på, hvad du skal være opmærksom på, når du skal købe skoovertræk til både mountainbike og racercykel.

Du kan finde skoovertræk i mange farver, afskygninger og til forskellige priser. Det er forskel på, om du kører racercykel eller mountainbike, og kvaliteten kan variere meget. Derfor er det vigtigt, at du er rustet til at finde de skoovertræk, der passer til netop dine behov.

Det skal du kigge efter ved skoovertræk
  • Er vandtæt eller vandafvisende (evt. i neopren)
  • Kan holde på varmen
  • Har en god og behagelig pasform (og er nemme at iføre sig)
  • Er nemme at lyne
  • Har slidstærk materiale (evt. gummi) omkring sål, snude og evt. hæl

Skoovertræk skal først og fremmest holde dine fødder tørre og varme under din cykeltur. Generelt er det vigtigt at finde et overtræk, som er nemt at tage på og af, som sidder tæt og som er lavet i et slidstærkt og vandtæt materiale. Cykler du jævnligt skal du regne med, at et skoovertræk skal af og på en del gange i løbet af en sæson, og derfor skal syningerne være solide og lynlåsen stærk. Pasform er vigtigt idet, da overtrækket ikke må glide op over hælen eller ud over snuden på dine sko. Derfor er det en god ide, at du finder et skoovertræk med en sål/ en bund.

Skoovetræk til mountainbike er generelt mere kraftige og slidstærke, da det er hyppigere, at man må ud af pedalen og i kontakt med skovbunden eller grusvejen. Det er derfor vigtigt, at overtrækket er godt polstret og slidstærke. Alt i alt bør du ikke købe de billigste – du vil fortryde det allerede efter een af dine første ture.

Skoovertræk til racercykel

Skoovertræk GripGrab Orca – vandtæt overtræk til efterår

skoovertraek-orca

ORCA er et klassisk skoovertræk fra GripGrab med en vandtæt overflade og tapede syninger. Skoovertrækket er forret med en tynd fleeceforing. Det er velegnet til både MTB og landevejscykling. Skoovertrækket passer bedst til det regnvåde efterår.

Se prisen og find din størrelse her

 

GripGrab Hammerhead – vandtæt overtræk til vinter

skoovertraekHammerhead fra GripGrab er varmt og vandtæt skoovertræk med isolerende neopren med svejsede og tapede syninger. Skoovertrækket passer godt til både MTB- og landevejscykling. Undersiden er forsynet med et justerbart velcrobånd, der gør det nemt at iføre dig overtrækket. I kombination med et par varme strømper, kan overtrækket bruges til de kolde vinterture.

Se prisen og find din størrelse her

 

 

Skoovertræk Race Sealskinz – overtræk til vinter

skoovertraek-sealskinzSealskinz skoovertræk er vand,- og vindtæt. Skoovertrækket har bl.a. kevlar forstærket tå, flap på hælen til hurtigere og nemmere at få dem på. Lynlåsen er ekstra forseglet mod vand. Refleks langs lynlåsen bagud. Silikonebelagt elastik, så overtrækket sidder fast og tæt på benet. Justerbar velcro lukning om benet. Overtrækket er meget fleksibelt og sidder derfor rigtig godt på fødderne.

Se prisen og find din størrelse her

 

 

Skoovertræk GripGrab Arctic – overtræk til vinter

articVarmt skoovertræk i god kvalitet og slidstærktmateriale. Neoprendelen er 4 mm tyk og er med hollow fibre foring, som optimerer varmeisoleringen. Der er et justerbart velcrobånd under sålen, som gør det let at tage overtrækket af og på. Sømmene er forstærket med kevlar, som gør skoovertrækket slidstærk og isolerende. Velegnet til både racercykel og MTB.

Se prisen og find din størrelse her