Sigma cykelcomputer med GPS

Sigma cykelcomputer med GPS
4 votes, 3.75 avg. rating (79% score)

Sigma-Cykelcomputer-gpsLeder du efter en god cykelcomputer med GPS – som er billig og har de fleste funktioner? Så kan modellerne Sigma Rox eller Sigma Pure måske være noget for dig. I denne artikel ser vi nærmere på cykel-GPS fra tyske Sigma.

I artiklen ser vi på:

I modsætning til Garmin, som er toneangivende på markedet for cykelcomputere med GPS, er tyske  Sigma ikke så aggressiv i produktudviklingen. Her får du få GPS-modeller, men til billigere penge end Garmin, Polar og Wahoo Fitness. Men lad dig ikke bekymre af prisen – Sigma kan godt levere, når det kommer til at lave gode robuste cykelcomputere med mange funktioner. Hos Sigma starter priserne for en cykelcomputer med GPS ved omkring 400 kroner.

Sigma har 2 produktlinjer med cykel-GPS:

  • Sigma Rox GPS med modellerne 7.0, 10.0 og 11.0
  • Sigma Pure – som er en billig model med få funktioner

I følge Sigma er det målsætningen at levere cykelcomputere til motionisten og den semiprofessionelle med mange af de kendte funktioner som hastighed, distance, kaloriemåler, rute-navigation, bluetooth, integration til Strava og meget andet. Oveni dette har Sigma også udviklet deres helt eget software  – Sigma Sport Data Center – hvor du overføre dine data. Ganske som Garmin har det med deres Garmin Connect.

Bliv klogere på Sigma Rox GPS

Med Sigma GPS Rox serien får du en fornuftig cykelcomputer med bl.a. Hastighedsmåling (mindste, højeste og gennemsnitlige), kalorier, distance, ruteangivelse og så er den vandtæt. Cykelcomputeren henvender sig til dig som vil have en GPS uden at skulle give alt for mange penge. Cykelcomputeren er nem at betjene via de 4 knapper, og monteringen af Rox kræver ikke værktøj. GPS´en udemærker sig ved en batteritid på op til 13 timer. I Rox-familien er 11.0 modellen den med flest funktioner.

Sigma Rox 11.0 er topmodellen i Rox-familien med en masse funktioner og bl.a. integration til Strava, hvor du kan overføre din træningsture. Bliv klogere på Sigma Rox 11.0 modellen i videoen her.

Derfor skal du vælge en cykelcomputer med GPS?

Oprindeligt var cykel-GPS’en mest kendt for sin evne til at vise og finde vej og fortælle dig, hvor hurtigt og hvor langt du kører. Cykelcomputer med GPS er i en rivende udvikling – både hvad registrering og visning af dine træningsdata angår, men også når det kommer til at forbindelse til den verden der omgiver GPS´en.

Cykelcomputer med GPS er efterhånden en fast del af udstyret hos de fleste mountainbikere og landevejsryttere. De cykelcomputere med GPS, du kan få i dag har utroligt mange funktioner og integrationsmuligheder til bl.a. puls-, kadence og wattmåler.

Er du interesseret i datagrundlaget for din træning, er her noget at komme efter idet at mange af modellerne registrerer alt fra distance, puls, gennemsnitsfart, højdemeter, kadence og meget andet. Det er ikke helt uden grund, at mange oplever cykelcomputeren som et utroligt motiverende træningsværktøj.

Cykeltræning har fået en ny digital dimension efter Endomondo og i særdeleshed Strava har set dagens lys. Her kan du bl.a. uploade dine træningsdata, sammenligne dine præstationer, finde inspiration og interagere med ligesindede cykelelskere. Ser man på, hvor sporten og markedet bevæger sig hen, bør du investere i en cykelcomputer, hvor du kan overføre dine data – enten via bluetooth eller med ledning.

Læs også artiklen om Cykelcomputere fra Garmin – de bedste med GPS

5 cykelcomputere med GPS i samme prisklasse

Lezyne Forward Mount - Ekstra beslag til Lezyne GPS
Pris: 119,00
Cykelcomputer Garmin Edge 20
Pris: 798,00
Lezyne Macro GPS - Cykelcomputer
Pris: 799,00
Lezyne Mini GPS - Cykelcomputer
Pris: 799,00
Lezyne Mini GPS HR Loaded - Cykelcomputer - Bundle med pulsbælte
Pris: 999,00