Rygsæk med drikkedunk – drikkerygsække til MTB og tourcykling

Rygsæk med drikkedunk – drikkerygsække til MTB og tourcykling
9 votes, 3.56 avg. rating (77% score)

rygsaek-drikkedunk-drikke-system-camelpakAl fysisk træning kræver væske, og er du af sted længere tid, skal du have meget at drikke. Drikkerygsækken er velegnet til dig, som skal på længere løbeture eller på mountainbike i skoven. I denne artikel skal vi se på et par gode eksempler på rygsække med drikkesystem til cykelmotionisten.

I artiklen kigger vi på:

Drikkerygsækken frem for drikkedunken

En drikkerygsæk er en smart, når du cykler mountainbike – ja, når du dyrker alle former for hård, fysisk udfoldelse, som kræver væske. Argumentet for at vælge en drikkerygsæk, er at du kan få stillet din tørst på en hurtig og effektiv måde, uden du skal slippe hænderne på f.eks. cykelstyret eller fjerne fokus fra din kørsel. Og så kan du ofte have mere væske med på turen.


Her kan du få en idé om, hvordan en Camelpak rygsæk med vandreservoir virker og fungerer. (Videoen er på Hollandsk)

Drikkerygsækken er nem at have på ryggen, og du kan have forbavsende meget vand med. Fælles for alle drikkerygsække er, at de er lavet i et letvægtsmateriale, de ikke begrænser dig fysisk. En af de store fordele ved en drikkerygsæk er, at mundstykket ikke bliver nær så beskidt som på en drikkedunk, der sidder på din cykel, og så kan du gemme drikkeslangen væk i rygsækken, hvis du ikke skal bruge den.

I de fleste modeller kan du bl.a. have plads til ekstra slange, mini-værktøj, pumpe, telefon og kreditkort m.m. Tins, som du har skullet transportere rundt i dine baglommer – Det er smart!

Pris og kvalitet

Pris og kvalitet hænger ofte sammen, men du kan godt få en udmærket drikkerygsæk fra Camelbak til mellem 300 – 500 kroner.  Leder du efter en rygsæk, kan du med fordel kigge efter Camelbak, Shimano, Ortlieb og Evoc, som laver nogle gode produkter.

Drikkerygsække fra Camelbak, EVOC og Ortlieb