Cykelbukser – Hvad skal du gå efter?

Cykelbukser – Hvad skal du gå efter?
23 votes, 3.78 avg. rating (77% score)

cykelbukserHvad skal du se efter, når du skal købe cykelbukser, og hvordan får du mest for pengene? Denne artikel fortæller dig, hvad du skal være opmærksom på, og giver dig 5 gode eksempler på cykelbukser, hvor pris og kvalitet hænger sammen. 

Pris og kvalitet på cykelbukser

Priserne på cykelbukser kan ligge fra 350 til omkring 3000 kroner.

Cykling er en dyr sport. Når du har købt din første racercykel, og efterfølgende opdager, at man også skal bruge yderligere penge på cykelsko og cykeltøj, er det ofte cykelbukserne der bliver sparet på. Det er klart. Men det er lige nøjagtig her, at du ikke skal gå ned på grej.

Er du ude efter Baggy cykelbukser til MTB – læs artiklen her

Ikke dermed sagt, at du skal købe de dyreste cykelbukser, du kan finde, men vær opmærksom på følgende: Du kommer til at tilbringe alle dine timer på cyklen siddende i dine cykelbukser, og bukserne udgør det stykke stof og den pude, der er mellem dig og din sadel. Får du først siddesår fordi, dine cykelbukser ikke er gode nok, kan du godt vinke farvel til dette års cykelsæson.

Leder du efter cykelbukser til damer? Læs artiklen her

Nye cykelbukser - Hvad skal du så gå efter?

Når du skal investere i cykelbukser, bør du være opmærksom på følgende ved bukserne:

  • Størrelse
  • Pasform og afslutning
  • Materiale
  • Puden
  • Seler
  • Ventilation

Mærker du med fordel kan gå efter: Giordana, De Marchi, Nalini, Mavic, Assos, Astral

 

Inspiration: Cykelbukser til landevej, mtb og spinning

Cykelbuksernes pasform og funktion

pude

Puden skal være designet anatomisk og tilpasse sig din fysik

Generelt skal du vægte seler og puden i bukserne. Hvad selerne angår, så er det vigtigt at de er brede og ventilerede. Et par bredde seler fordeler trykket jævnt på din overkrop.

Puden spiller en afgørende rolle. Vær opmærksom på, at der er lagt arbejde i puden, og at den er designet med fokus på anatomi, så den tilpasser sig kroppen, og skummet i puden varierer hen over puden.

Cykelbukserne skal sidde tæt til din krop. De skal ikke bevæge sig, så derfor skal afslutningerne på benene sidde tæt. Læg mærke til, om bukserne har silikonebånd på indersiden, som holder buksebenet på plads.

Vær opmærksom på, hvordan cykelbukserne er designet rent funktionelt. Det er vigtigt at ryggen i bukserne er ventileret, således at din ryg kan trække vejret, og du ikke sveder til. Du skal også være opmærksom på at udskæringen foran er lavet tilpas høj sådan, at du føler at din mave ikke falder ud af bukserne, samtidig med at du gerne skal kunne forrette din nødtørft, uden at du skal have cykelbukserne af.