Mountainbike til dame – Se hvad du skal gå efter

Mountainbike til dame – Se hvad du skal gå efter
8 votes, 3.62 avg. rating (77% score)

I dag kan du finde et bredt sortiment af mountainbikes på nettet – udviklet og designet til damer. I denne artikel får du nogle generelle tips og ideer til, når du skal købe din første mountainbike, og så viser vi dig en masse billige dame-mountainbikes fra et par webshops.

Mountainbikes til damer og piger er en smule anderledes end herremodellerne. Rammen (stellet) er lidt lavere og kortere, og så er det tilpasset den kvindelige anatomi. Sadlen er også anderledes bygget. Ja, og så er farverne selvfølgelig en del federe end de kedelige herremodeller. Når du besøger din cykelhandler, vil du sikkert opleve, at udbuddet af damemodeller er begrænset, hvorfor nogle kvinder faktisk vælger at køre på en lidt mindre herremodel med en anden type sadel.

Når du skal købe ny mountainbike

Når du er førstegangskøber kan det virkelig være svært at finde ud af, hvad du skal gå efter. Skal cyklen være aluminium eller carbon? Skal modellen være en hardtail eller full suspension, og hjulstørrelsen være 26″, 27.5 eller 29″?

I denne artikel vil vi ikke besvare disse spørgsmål, men prøv at sætte dig til at undersøge, hvad dine behov er. Besøg den nærmeste cykelhandler, læs nogle tests og artikler på internettet eller tal med nogle af dine venner, som også kører mountainbike. Det er vigtigt, at du finder den rigtige størrelse, og en cykel som matcher dine behov.

Mountainbike dame

Skal du cykle meget, køre cykelløb og stiller du høje krav til cyklens egenskaber, eller du til en ugentlig hyggetur i skoven, hvor fokus er det sociale samvær og ikke at presse cyklen til grænsen? (Billede: Bianchi)

Her får du nogle tips til, hvordan du vælger den bedste mountainbike til dine behov

Pris og kvalitet hænger sammen

Der er stor forskel på priserne på mountainbike – både for damer og herrer. Ofte er det gear, forgaffel / dæmper, hjul, rammens materiale og bremser som gør prisforskellen. Som alt andet hænger pris og kvalitet sammen. Men når du er førstegangskøber, er der ingen grund til at fare ud og købe en dyr cykel. Det kan du vente med, hvis du bliver bidt af sporten.

Et godt råd vil dog alligevel være, at du ikke køber en alt for billig mountainbike. I denne artikel viser vi dig mountainbikes helt ned i 3000 kroners klassen, men du kan finde en fornuftig begyndercykel til mellem 5.500 og 10.000 kroner. I denne artikel kan du finde modeller fra bl.a. Scott, Cannondale, Giant, Trek og Haibike. Indenfor disse mærker finder du mountainbikes i alle prisklasser.

Mountainbikes fra Giant

Mountainbikes fra Trek og Scott

Mountainbikes fra Haibike

 

Mountainbikes fra Bianchi

Kan det betale sig at købe sin mountainbike på nettet?

På nettet finder du ofte mountainbikes billigere, ligesom udvalget som regel også er større. Det er ikke noget problem at finde din størrelse, da webshoppen oftest har en størrelsesguide. Har du spørgsmål er du velkommen til at ringe eller skrive, så du kan finde den mountainbike, der passer til dig, så du får størst mulig glæde af den.

De fleste danske webshops med respekt for sig selv, ved at glade og tilfredse kunder betyder alt. Hos eksempelvis Cykelpartner og Cykelexperten kan du forvente at din mountainbike leveres samlet, og at der er ordentlige garantiforhold og gratis support, hvis du har spørgsmål. Tilbagelevering af din vare er heller ikke et problem, når bare du overholder de gældende regler om fortrydelsesret.

Når du har forelsket dig i en mountainbike, bør du undersøge forholdene omkring levering, garanti og fortrydelsesret. Husk cykler – om de bliver handlet på nettet eller ej – ikke leveres med pedaler. Her kan du finde billige pedaler til mountainbikes. Efterår og vinter er ofte gode tidspunkter at købe en mountainbike, fordi cykelhandlerne skal af med de sidste eksemplarer af sidste års modeller.