Vælg den rigtige cykelsadel

Vælg den rigtige cykelsadel
14 votes, 4.43 avg. rating (85% score)

cykel-sadelCykelsadlens komfort og pasform er vigtig. Den skal være ergonomisk designet og lavet af noget ordentligt materiale. I denne artikel giver vi et bud på et par gode sadler til racercykel.

Det er lidt af et paradoks, at en supertynd sadel uden den store polstring kan give dig en bedre komfort end, en sadel med god tyk polstring. For faktisk er det ikke kun polstring og tykkelse som gør, at du oplever sadlen som behagelig og bekvem. Det gælder derfor om at få den rigtige bredde og det rigtige design.

sadel
Kender du allerede din længde og bredde, så er det nemmere at finde din sadelstørrelse, end hvis det er første gang. Finder du den forkerte sadel, og er den indstillet forkert, kan det give ømhed i både testikler, baller eller mellemkød.

Læs mere justering af sadlen og det at have ondt bagi, når man cykler

Nogle af de mærker du med fordel kan gå efter: Selle Italia, Prologo, Ritchey eller Fizik.

Hvad skal du gå efter, når du skal vælge cykelsadel
  • Gå efter en sadel som er komfortabel
  • Vælg en sadel som ikke vejer meget
  • Gå efter en sadel der har den rigtige bredde og størrelse
  • Investér i en ordentlig og køb ikke den billigste
  • Vælg en sadel som har gel-puder og ergonomisk design

Vælg en sadel, som du kan køre langt på. Vær opmærksom på, at du skal kunne bevæge dig rundt på sadlen, når du kører, og din næste position skal være behagelig. Når du har købt din sadel, så brug lige noget tid på, at justere den i forhold til din sadelhøjde, så den sidder perfekt.

Mere end 30 cykelsadler til racercykel

Vil du se flere cykelsadler til racercykel?