Dæk til hometrainer og ruller – nogle af de bedste

Dæk til hometrainer og ruller – nogle af de bedste
4 votes, 3.75 avg. rating (79% score)

Vinteren er på vej, og mange af os trækker ind i varmen, hvor det er lunt og rart at træne på vores hometrainer. I denne artikel skal vi se på dæk til hometrainer og ruller.

I artiklen ser vi på:

Særlige dæk til hometrainer og ruller – hvorfor det?

De fleste spørger, om det overhovedet er nødvendigt at investere i et særligt dæk til sin hometrainer. Hvorfor ikke bare købe et ekstra billigt cykeldæk?

Dækket til hometraineren er særligt udviklet til at modstå varmen og det slid, som opstår, når du ruller indendørs ligesom, det også skal mindske selve sliddet på hometraineren. Der opstår en del friktion mellem dæk og hometrainer, og det skaber varme. Dækket til en hometrainer er udviklet af en blødere gummiblanding, som har en meget lavere indre modstand, som gør det ideelt til brug på hjemmetræner og ruller.

Dæk til hometrainer ligger mellem 200 – 300 kroner pr dæk. Vær opmærksom på, at langt de fleste hometrainer-dæk ikke må bruges på landevejen.


Eksempel på hvordan man monterer et Tacx hometrainerdæk på sin hometrainer

Er det så muligt at køre med almindelige cykeldæk?

Det er forskelligt fra hometrainer-producent til producent, om det anbefales at bruge et almindeligt cykeldæk. Vælger du den løsning, bør du undersøge, hvad der kræves til netop din hometrainer. Vær opmærksom på, at almindelige cykeldæk kan larme og smuldre. Hometrainer-dækket er designet til netop ikke at larme og gå stykker og smuldre.

Når du skal købe dæk til din hometrainer
  • Find et dæk som passer til din hometrainer.Er det racercykel eller mountainbike?
  • Check størrelsen. Hvilken størrelse kræves?
  • Køb ordentlig kvalitet.
  • Sørg for at dækket er pumpet til det angivne dæktryk (Kontroller det cirka hver 10. dag)
  • Vær opmærksom på, at dæk til hometrainer må ikke anvendes på ladevejen.

Forskellige dæk til hometrainer og ruller