5 gode cykeldæk til racercykel for cykelmotionisten

5 gode cykeldæk til racercykel for cykelmotionisten
24 votes, 4.13 avg. rating (82% score)

gp4000-s-2Cykelsæsonen er i gang. Din racercykel skal være i orden og ikke mindst dine cykeldæk. Denne artikel vil kort fortælle lidt om de ting, du skal være opmærksom på, når du skal købe dæk til din cykel og giver dig tre gode anbefalinger for dæk til racercykel. Artiklen er henvendt cykeldæk til åbne ringe – kort sagt til dæk og slange.

Når du skal finde cykeldækket til din racercykel

Nogle af de vigtigste parametre for et racerdæk er pris, holdbarhed, vejgreb, vægt og ja, så kommer vi heller ikke udenom, at de skal se fede ud og matche din cykel. Men spørger enhver cykelrytter, er det vigtigste selvfølgelig, at dækket ikke punkterer let. De af os, som har oplevet det, ved det er det værste der kan ske – både under træning og konkurrence. Så derfor: Vælg et dæk som er punktérfrit.

Hvad skal man gå efter i valget af cykeldæk?

Cykeldæk er noget af det vigtigste på din cykel. Får du et par gode, solide og aerodynamiske cykeldæk med et godt vejgreb, som er pumpet ordentligt op kan du optimere din fart og kørsel betragteligt. De mest kendte mærker til cykeldæk er blandt andet Schwalbe, Continental, Vittoria og Vredestein.

Vi anbefaler 5 gode cykeldæk til racercyklen

Schwalbe Durano Plus SmartGuard Foldedæk – 700x23c (23-622)

schwalbe-durano-plus-daekSchwalbe Durano Plus er et meget anvendt racerdæk for motionister. Dækket har en såkaldt SmartGuard der et et forstærkende gummilag, der beskytter effektivt mod punkteringer.

Dækket fås i størrelse 700 x 23c (23-622) i sort med en vægt på 340 gram. Schwalbe dæk er kendetegnet ved, at de er nemme at montere og de sidder perfekt på dit hjul.
Prisleje: 245 – 275 kr.

 

Se prisen Schwalbe Durano Plus SmartGuard dækket

 

Vittoria Rubino PRO 700 x 23c

vittoria-rubino-proGodt all round foldedæk til en fornuftig pris. Dækket er lavet, så det giver stor slidstyrke og lang levetid, samt gode køreegenskaber med lav rullemodstand. Flere ryttere som bruger dette dæk udtaler, at de kan køre en hel sæson uden at punktere på dette dæk.

Dækket fås i størrelse 700 x 23c (23-622) i forskellige farvekombinationer med en vægt på 225 gram.
Prisleje: 199 – 250 kr.

 

Se prisen på Rubino Pro cykeldækket

 

Continental GP4000S II 700 x 23c, 25c og 28c

gp-4000-2GP 4000 s serien er en klassiker og et meget anvendt cykeldæk for både motionisten og den professionelle. Dækket ligger i top og et rigtig godt allround dæk, som giver dig punkteringsbeskyttelse og lang holdbarhed. Vær opmærksom på, at dækket skal være pumpet op til det angivede maksimale dæktryk for at opnår de bedste køreegenskaber og undgå punktering.

Cykeldækket fås i størrelse: 700 x 23c, 25c og 28 c i farven sort med en vægt 260 gram.
Prisleje: 280 – 330 kr.


Se prisen på Continental GP4000S II dækket

 

Schwalbe One V-Guard Foldedæk – 700x23c Sort

schwalbe-one-v-guardEt let, hurtigt og pålideligt dæk til dig, som kører cykelløb. Ifølge producenten selv, er dækket her det bedste af sin art. Dækket er udstyret med Schwalbes V-Guard punkteringsbeskyttelse og lavet med en ny gummiblanding kaldet OneStar triple kompound, som giver et godt vejgreb og beskyttelse mod punkteringer og snitskader.

Dækket fås i størrelse 700 x 23c (23-622) i forskellige farvekombinationer med en vægt på 205 gram.
Prisleje: 275 – 295 kr.

 

Se prisen på Schwalbe One V-Guard dækket

 

Continental Grand Prix 4-Season´s 700 x 23c, 25c og 28 c

gp-4000-4-seasonsGP 4000 4-season´s er et helårsdæk for motionister såvel som professionelle, der sætter fokus på holdbarhed. Du får et godt racerdæk der kombinerer punkteringsbeskyttelse, lang holdbarhed og et godt vejgreb. Grand Prix 4-Season’s er udviklet med en speciel carbon, som gør, at dækket står helt fantastisk fast i vådt føre og ved lave temperaturer.

Cykeldækket fås i Størrelse: 700 x 23c, 25c og 28c i farven sort og med en vægt på 230 gram.
Prisleje: 300 – 350 kr

 

Se Continental Grand Prix 4-Season´s dækket

Dækindlæg og punkterfri cykeldæk

Når du skal vælge et cykeldæk, skal du tænke på at finde et, som passer til de danske vejrforhold. Det regner meget i Danmark, og på regnvåde veje er risikoen for at punktere høj. Du kan selvfølgelig vælge også at køre med dækindlæg for at mindske risikoen. Mange vælger at køre med dækindlæg i efteråret helt frem til starten af sæsonen.

Her får du et par gode dækindlæg til rimelige penge

Punktérfri dæk er populære og mange dækproducenter har også gode erfaringer med at holde punkteringerne for døren, men vær opmærksom på, at intet dæk er 100 procent punkterfri. Det som giver det punkterfridæk dets egenskab er, at det har et indlæg i dækket, som er af enten nylon eller kevlar, og dette lag beskytter mod de små spidse sten og glasskår, som oftest er årsagen til at cykeldækket punkterer.

Sådan skifter du dæk på din racercykel?

Her er en video, der illustrerer hvordan du hurtigt skifter et foldedæk på din racercykel. Videoen viser dig, de remedier. Husk at være opmærksom på, om der er opgivet en rotationsretning på dækket.