Nogle af de bedste cykeldæk til racercykel

Nogle af de bedste cykeldæk til racercykel
26 votes, 4.00 avg. rating (80% score)

gp4000-s-2Denne artikel vil kort fortælle lidt om hvad, du skal være opmærksom på, når du skal købe dæk til din cykel og anbefaler nogle dæk til dig. Artiklen er henvendt cykeldæk til åbne ringe – kort sagt til dæk og slange.

Når du skal finde cykeldækket til din racercykel

Nogle af de vigtigste parametre for et racerdæk er pris, holdbarhed, vejgreb, vægt og ja, så kommer vi heller ikke udenom, at de skal se fede ud og matche din cykel. Men spørger enhver cykelrytter, er det vigtigste selvfølgelig, at dækket ikke punkterer let. De af os, som har oplevet det, ved det er det værste der kan ske – både under træning og konkurrence. Så derfor: Vælg et dæk som er punktérfrit.

Hvad skal man gå efter i valget af cykeldæk?

Cykeldæk er noget af det vigtigste på din cykel. Får du et par gode, solide og aerodynamiske cykeldæk med et godt vejgreb, som er pumpet ordentligt op kan du optimere din fart og kørsel betragteligt. De mest kendte mærker til cykeldæk er blandt andet Schwalbe, Continental, og Vittoria.

Anbefaling: Nogle af de bedste cykeldæk til racercyklen

 

Vil du se flere dæk?
Se mere end 80 forskellige cykeldæk til racercykel

 

Dækindlæg og punkterfri cykeldæk

Når du skal vælge et cykeldæk, skal du tænke på at finde et, som passer til de danske vejrforhold. Det regner meget i Danmark, og på regnvåde veje er risikoen for at punktere høj. Du kan selvfølgelig vælge også at køre med dækindlæg for at mindske risikoen. Mange vælger at køre med dækindlæg i efteråret helt frem til starten af sæsonen.

Se et par gode dækindlæg til rimelige penge

Punktérfri dæk er populære og mange dækproducenter har også gode erfaringer med at holde punkteringerne for døren, men vær opmærksom på, at intet dæk er 100 procent punkterfri. Det som giver det punkterfridæk dets egenskab er, at det har et indlæg i dækket, som er af enten nylon eller kevlar, og dette lag beskytter mod de små spidse sten og glasskår, som oftest er årsagen til at cykeldækket punkterer.

Sådan skifter du dæk på din racercykel?

Her er en video, der illustrerer hvordan du hurtigt skifter et foldedæk på din racercykel. Videoen viser dig, de remedier. Husk at være opmærksom på, om der er opgivet en rotationsretning på dækket.