Cykel pedaler – Når du skal vælge de bedste

Cykel pedaler – Når du skal vælge de bedste
12 votes, 4.00 avg. rating (80% score)

Cykelpedaler Hvilke cykelpedaler skal du vælge? Denne korte artikel giver dig lige et par hurtige tips, når du skal vælge cykelpedaler til racercykel.

I artiklen kigger vi på:

Hos de fleste cykelbutkker kan du finde cykelpedaler til racercykel indenfor mærkerne: Look, Shimano, Exustar samt de mere ekslusive SpeedPlay pedaler, som bruges af flere professionelle ryttere.

Cykelsko, klamper og pedaler

Cykelsko, klamper og pedaler er tre faktorer, som er med til at udgøre den bedste kræftoverførsel for dig. Det betyder, at når de tre ting spiller sammen, så har du de bedste vilkår for føre kraft ned i pedalerne pedaler og køre stærkt.

Pedaler til racercykel (og mountain bike) er såkaldte: Klikpedaler. Klikpedaler fastholder din cykelsko i en lille låsemekanisme i pedalen, så din fod hænger fast i pedalen, når du trækker pedalarmen op- og nedad. Det skaber et bedre tråd og en langt bedre kræftoverførsel, end hvis du kører uden. Når du skal købe pedaler, bør du være opmærksom på, hvordan, de spiller sammen med dine klamper og cykelsko.

Lær at køre med klikpedaler først

Langt de fleste har prøvet at vælte på cykel fordi, deres cykelsko sad fast i pedalerne.  Så ligger man der og roder rundt, og ser tåbelig ud med sin dyre racercykel og alt sit grej. Lær derfor at køre med klikpedaler før du begiver dig ud i verden. Det er vigtigt at sikre dig, at pedalerne er løse, så du hurtigt kan få dine klamper ud af pedalerne. Tag lige et par omgange på græsplænen, eller et andet sted, hvor du ikke slår dig, hvis du falder. Lær både at klikke i og ud af pedalerne. Det er en meget vigtigt for din sikkerhed på landevejen.

Cykelpedaler fra Shimano


Shimano 105 Pedal PD-5800 SPD-SL Carbon

Shimano 105 pedal PD-5800 SPD-SL - Rigtig god pedal med SPD-SL klampen der giver en rigtig god trædeflade og dermed også god kraft overførsel. Denne Shimano 105 PD-5800 pedal er udviklet med en LVG Carbon krop. Pedalen byder på en ekstrabred trædeflade, s

Pris: 899,00

» Læs mere

 


Shimano Pedal Dura Ace SPD-SL inkl. klamper

Shimano Dura Ace 9000 pedaler til racercyklen. Kommer med klamper. Super Letvægts carbon pedal til racercykel. Dura Ace PD-9000 er flagskibet hos Shimano. Pedalen vejer kun 248 gram for sættet! Der medfølger SMSH12 klamper.

Pris: 1.799,00

» Læs mere

 

Når du skal vælge cykelpedaler

Tag et smut i din nærmeste cykelbutik. Find en butik, hvor de ved, hvad de snakker om. Fortæl om dine behov og spørg for at blive klogere. Du kan også rådføre dig med cykelvenner eller nogen fra cykelklubben. Når du ved, hvilke cykelpedaler du gerne vil have, kan det godt betale sig at se om, du kan finde dem på nettet. Der kan ofte være penge at spare.

  • Gå efter nogle gode cykelsko med en hård sål, det forbedrer din kraftoverførsel og trædefladen.
  • Køb SPD-pedaler, som er det mest brugte system og relativt billigt.
  • Køb nogle cykelpedaler, som er lette og robuste. Vær opmærksom på at få de rigtige klamper med til pedaler.
  • Køb nogle pedaler, som er designet til både at give dig maksimal kraftoverførsel og stabilitet.

Cykelpedaler fra Look og Exustar

Her kan du se forskellige cykelpedaler fra Look og Exustar