Cykel pedaler – Når du skal vælge de bedste

Cykel pedaler – Når du skal vælge de bedste
12 votes, 4.00 avg. rating (81% score)

Cykelpedaler Hvilke cykelpedaler skal du vælge? Denne korte artikel giver dig lige et par hurtige tips, når du skal vælge cykelpedaler til racercykel.

I artiklen kigger vi på:

Hos de fleste cykelbutkker kan du finde cykelpedaler til racercykel indenfor mærkerne: Look, Shimano, Exustar samt de mere ekslusive SpeedPlay pedaler, som bruges af flere professionelle ryttere.

Cykelsko, klamper og pedaler

Cykelsko, klamper og pedaler er tre faktorer, som er med til at udgøre den bedste kræftoverførsel for dig. Det betyder, at når de tre ting spiller sammen, så har du de bedste vilkår for føre kraft ned i pedalerne pedaler og køre stærkt.

Pedaler til racercykel (og mountain bike) er såkaldte: Klikpedaler. Klikpedaler fastholder din cykelsko i en lille låsemekanisme i pedalen, så din fod hænger fast i pedalen, når du trækker pedalarmen op- og nedad. Det skaber et bedre tråd og en langt bedre kræftoverførsel, end hvis du kører uden. Når du skal købe pedaler, bør du være opmærksom på, hvordan, de spiller sammen med dine klamper og cykelsko.

Lær at køre med klikpedaler først

Langt de fleste har prøvet at vælte på cykel fordi, deres cykelsko sad fast i pedalerne.  Så ligger man der og roder rundt, og ser tåbelig ud med sin dyre racercykel og alt sit grej. Lær derfor at køre med klikpedaler før du begiver dig ud i verden. Det er vigtigt at sikre dig, at pedalerne er løse, så du hurtigt kan få dine klamper ud af pedalerne. Tag lige et par omgange på græsplænen, eller et andet sted, hvor du ikke slår dig, hvis du falder. Lær både at klikke i og ud af pedalerne. Det er en meget vigtigt for din sikkerhed på landevejen.

Cykelpedaler fra Shimano

Der findes et hav af forskellige pedaler. Ser vi bare på Shimanos cykelpedaler, findes de i forskellig kvalitet og pris, selvfølgelig. Her er finder du to forskellige pedaler, som er egnet til cykling på motionsniveau:

pdShimano PD-R540-LA

Denne Shimano-pedal er velegnet til begynderen, der netop er begyndt at cykle. Prisen er overkommelig, men du får god værdi for pengene. Pedalen er robust og trædefladen designet til at maksimere kraftoverførsel og stabilitet. Medfølger 1 sæt klamper model SPD-SL, farve: sort, Vægt: 330 gram.

Prisleje: 300 – 350 kr pr sæt.

Se Shimano PD-R540-LA pedalerne her

shimano-ultegraShimano Ultegra pedal model PD-6800

Shimano Ultegra pedal ligger i den gode ende af skalaen. Pedalerne er lavet til at give dig den bedste kraftoverførsel og stabilitet. Medfølger: 1 sæt pedaler, klamper model SPD-SL, farve: sort, Vægt: 260 gram/Par-

Prisleje: 800 – 850 kr pr sæt.

Se Shimano Ultegra pedalerne her

duraaceDura Ace SPD-SL PD9000 Carbon

I den øverste ende af Shimano ligger Dura-Ace PD-9000, som byder på en ekstrabred trædeflade designet til at maksimere kraftoverførsel og stabilitet. Pedalen har en 4 mm længere aksel end standardpedalerne fra Shimano. Medfølger klamper SM-SH 12, vægt 248 gram, farve sort.

Prisleje: 1300 – 1350 kr pr sæt.

Se Shimano Dura Ace pedalerne her

Når du skal vælge cykelpedaler

Tag et smut i din nærmeste cykelbutik. Find en butik, hvor de ved, hvad de snakker om. Fortæl om dine behov og spørg for at blive klogere. Du kan også rådføre dig med cykelvenner eller nogen fra cykelklubben. Når du ved, hvilke cykelpedaler du gerne vil have, kan det godt betale sig at se om, du kan finde dem på nettet. Der kan ofte være penge at spare.

  • Gå efter nogle gode cykelsko med en hård sål, det forbedrer din kraftoverførsel og trædefladen.
  • Køb SPD-pedaler, som er det mest brugte system og relativt billigt.
  • Køb nogle cykelpedaler, som er lette og robuste. Vær opmærksom på at få de rigtige klamper med til pedaler.
  • Køb nogle pedaler, som er designet til både at give dig maksimal kraftoverførsel og stabilitet.

Cykelpedaler fra Look og Exustar

Her kan du se forskellige cykelpedaler fra Look og Exustar