Bedste mountainbike dæk – Hvad skal du vælge?

Bedste mountainbike dæk – Hvad skal du vælge?
27 votes, 4.07 avg. rating (81% score)

mountainbikedaekI denne artikel finder du nogle af de bedste dæk til mountainbike, som har godt greb om rødder og mudder i de danske skove. Kort sagt: Kvalitetsdæk du kan bruge hele året.

I artiklen kigger vi på:

Når du skal have nye mountainbikedæk

Skal du have et godt helårs-dæk, bør du gå efter et, som tåler både tørt og vådt terræn, og som har et godt greb i skovbunden – også i svingene. Mange anbefaler et dæk, som har noget bredde, da smalle dæk kan have tendens til at “bore” sig ned i skovbunden. Nogle af de vigtigste parametre for et godt dæk til mountainbike er holdbarhed, vægtvejgreb, vægt og ja, så skal dækkene selvfølgelig matche din cykel.

Hvad skal du gå efter, når du skal finde et godt dæk?
  • Dækkets køregenskaber og greb (Hvad dikterer sæsonen)
  • Dækkets størrelse. Hvad er størrelsen på dit hjul: 26”, 27,5” eller 29”
  • Dæk til slange eller uden slange. (Clincher eller tubeless)
  • Dækkets vægt
  • Dækkets pris

Dækkets egenskaber og rullemodstand

Generelt kan man sige, at et mountainbike dæk med få og små knopper har lav rullemodstand, men det har sværere ved at gribe fat i mudder og løst materiale. Grovere dæk med store knopper, har et godt greb om skovbunden, men her reduceres farten på grund af rullemodstanden og vægten. Vær opmærksom på, at mountainbikedæk skal pumpes en smule anderledes end dæk til racercykel. Du kan se, på dækket, hvad det optimale dæktryk er.

Groft dæk foran og almindeligt dæk bagtil?

mtb-cykeldaek

Det grove dæk foran og det mere normale bagtil kan give dig mere kontrol over cyklen.

For at få det bedste vejgreb og den mindste rullemodstand kører de fleste mountainbikere med forskellige dæk foran og bagtil – Det groveste dæk foran. Et grovere dæk gør cyklen nemmere at styre og modvirker, at du skrider ud.

En god kombination af dæk kan være et dæk med 2.1 foran og 2.25 bagerst. Et eksempel kunne være et dæk som Schwalbes Rocket Ron Evo foran og Schwalbes Racing Ralph bagtil.

 

 

Vi anbefaler: Gode dæk til mountainbike

Mountainbikedæk 29″

Mountainbikedæk 27,5″

Mountainbikedæk 26″